13 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Arad

Buletin de presă 13 iunie 2024

BULETIN DE PRESĂ

Infracțiune rutieră

La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 07.20, polițiștii orașului Nădlac au depistat un bărbat de 47 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism în Nădlac. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,82 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

A fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în cauză fiind întocmit un dosar penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

  •  

Șosele în siguranță, prioritate a poliției arădene

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost sancționați 62 de participanți la trafic, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 27.000 de lei. Dintre aceștia, 21 au depășit viteza legală de deplasare, punând în pericol siguranța rutieră. 19 persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost scoși din trafic, fiindu-le reținute permisele de conducere, 4 șoferi. Certificatele de înmatriculare a 3 autovehicule care nu respectau normele legale au fost retrase, până la remedierea situației care a dus la aplicarea măsurii.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție

Herbei Mădălin