14 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Arad

Buletin de presă 14 iunie 2024

BULETIN DE PRESĂ

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare

Polițiștii orașului Lipova, împreună cu cei ai Secției 8 Rurală Săvârșin, au pus în aplicare un mandat de executare a pesepsei închisorii, emis de magistrații Judecătoriei Lipova, pe numele unui bărbat de 26 de ani, din județul Hunedoara, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an. 10 luni și 20 de zile, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.       

Pe raza localității Buteni, a fost depistat un bărbat de 43 de ani, din localitate, pe numele căruia magistrații Curții de Apel Timișoara au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 840 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Cei în cauză au fost preluați de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea încarcerării în Penitenciarul Arad.

  •  

Idemtificat și reținut pentru furt

Polițiștii Secției 2 Micălaca au identificat un bărbat de 36 de ani, din Arad, care, la data de 16 mai a.c., ar fi sustras dintr-un supermarket, de pe Calea Timișorii, produse cosmetice și sticle cu alcool, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.200 de lei.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

  •  

Infracțiuni rutiere, constatate de polițiștii arădeni

Un bărbat de 46 de ani, din Gurahonț, a fost depistat de polițiștii Secției 5 Rurală Ineu, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.J. 792/C, în localitatea Târnova. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,70 mg./l. alcool pur în aerul expirat, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei fiind dispusă recoltarea de probe biologice.

Cu dreptul de a conduce suspendat, a fost depistat, de polițiștii Secției 1 Vlaicu, un arădean de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe str. Târgului, din municipiu. Testarea cu aparatele din dotare a indicat că cel în cauză nu se afla sub influența alcoolului sau drogurilor.

Polițiștii din Sintea Mare au oprit, pentru control, un autoturism condus de o femeie de o femeie de 67 de ani, din localitate. Din verificările efectuate a reieșit că autorizația de circulație provizorie este expirată din data de 10 iunie a.c., autoturismul fiind neînmatriculat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

  •  

Șosele în siguranță, prioritate a poliției arădene

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost sancționați 81 de participanți la trafic, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 28.400 de lei. Dintre aceștia, 35 au depășit viteza legală de deplasare, punând în pericol siguranța rutieră. 31 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost scoși din trafic, fiindu-le reținute permisele de conducere, 3 șoferi. Certificatele de înmatriculare a unui autovehicul, care nu respecta normele legale, a fost retras, până la remedierea situației care a dus la aplicarea măsurii.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent șef principal

Claudia Iuga