19 Aprilie 2024Sursa: I.P.J. Arad

Buletin de presă 19 aprilie 2024

BULETIN DE PRESĂ

Mandat de executare a pedepsei închisorii

Polițiștii orașului Nădlac au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui bărbat de 46 de ani, din Nădlac, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, pentru furt calificat.

Bărbatul a fost predat polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, în vederea încarcerării.

  •  

Două femei, reținute de polițiștii din Vinga

Polițiștii Biroului de poliție comunală Vinga au fost sesizați, la data de 18 aprilie a.c., despre faptul că, în aceeași seară, în jurul orei 20:00, o femeie ar fi fost agresată în locuința proprie, din localitate.

Din cercetări, s-a stabilit că două femei din Vinga, de 32 și 30 de ani, pe fondul unor neînțelegeri, ar fi pătruns fără drept în locuința victimei, și ar fi bătut-o. Femeia a fost transportată la spital, pentru evaluarea stării sale și acordarea de îngijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru violare de domiciliu și lovire, cele două femei fiind reținute pentru 24 de ore.

  •  

Percheziții ale polițiștilor de la arme

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii criminaliști, luptători S.A.S. și comisari ai Gărzii de Mediu Arad, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară.

Activitățile s-au desfășurat în localitatea Munar, la locuința unui bărbat de 54 de ani, care deținea 650 de litri de deșeuri periculoase, 420 de kilograme de deșeuri periculoase, ambalate, 2 kilograme de produs biocid, pentru combaterea rozătoarelor, 3.500 de kilograme de azotat de amoniu, precum și un animal sălbatic, femelă din specia cerb, în captivitate. Toate substanțele, precum și animalul sălbatic au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și a preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, cercetările urmând a fi extinse și cu privire la infracțiunile de braconaj cinegetic și poluarea mediului, pentru stabilirea provenienței substanțelor și luarea măsurilor legale.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei, din care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 42 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost reținute 6 permise de conducere și retase 5 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent șef principal

Claudia Iuga

Galerie foto