17 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Arad

Buletin de presă 17 iunie 2024

BULETIN DE PRESĂ

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii orașului Curtici cercetează un bărbat de 41 de ani, din localitate, care, la data de 16 iunie a.c., și-ar fi amenințat fosta soție. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru amenințare.

  •  

Razie a polițiștilor rutieri

La data de 15 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o razie, în mediul urban și rural, cu scopul impunerii disciplinei în trafic și reducerii riscului rutier.

În cadrul activităților au fost aplicate 315 sancțiuni contravenționale, din care 128 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare, 51 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru folosirea telefonului mobil, la volan, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor a fost de 113.600 de lei, fiind reținute 9 permise de conducere, retrase 10 certificate de înmatriculare și constatate 9 infracțiuni rutiere.  

EXEMPLU:

La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 14.40, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 68 de ani, din Arad, care, în timp ce conducea un autoturism în municipiu,  a fost implicat într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.  Din verificări a reieșit că bărbatul avea dreptul de a conduce anulat, autoturismul este radiat din circulație, iar numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism nu este atribuit niciunui autovehicul.

Totodată, testarea cu aparatul aclooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,85 mg./l. alcool pur în aerul expirat. A fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit pentru infracțiuni rutiere.

  •  

 Alte infracțiuni rutiere

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 08.50, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au depistat un bărbat de 56 de ani, din Iratoșu, în timp ce conducea un autoturism în localitate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,63 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

A mai fost depistat, de polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin, un bărbat de 37 de ani, din Ghioroc, în timp ce conducea un autoturism în Slatina de Mureș. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,55 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cei în cauză fiind cercetați penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

  •  

Șosele în siguranță, prioritate a poliției arădene

În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost sancționați 350 de participanți la trafic, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 151.800 de lei. Dintre aceștia, 212 au depășit viteza legală de deplasare, punând în pericol siguranța rutieră. 165 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost scoși din trafic, fiindu-le reținute permisele de conducere, 22 de șoferi. Certificatele de înmatriculare a 10 autovehicule, care nu respectau normele legale, au fost retrase, până la remedierea situației care a dus la aplicarea măsurii.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție

Herbei Mădălin-Florin