09 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Arad

Informare de presă #3

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ARAD

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Arad au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Și-au exercitat dreptul de vot, cu urna mobilă, 1.748 de alegători, dintre care:

- persoane private de libertate : 382.

- ⁠persoane internate în unități de spital 22.

Au fost depuse 5.492 de solicitări de votare cu urnă mobilă.

Angajații tuturor  structurilor MAI din teritoriu continuă să asigure paza urnei mobile, pentru ca toate persoanele care au solicitat să voteze prin această modalitate să-și poată exercita dreptul la vot.

De la începutul procesului electoral au fost semnalate 24 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 6 sunt în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare 1.800 de lei.

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 4 posibile infracțiuni.

Exemple:

La o secție de vot din localitatea Fântânele, unui alegător i s-ar fi înmânat două buletine de vot, de același tip, pe care le-ar fi ștampilat, fără a le introduce în urnă.

La o secție de vot din localitatea Iratoşu, a fost întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot. O persoană ar fi votat fără a avea dreptul.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ARAD