09 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Arad

Informare de presă #5

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ARAD

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Arad au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Au fost depuse 5.492 de solicitări de votare cu urna mobilă. 4.870 de alegători au votat, până la această oră, în acest mod.

Angajații tuturor  structurilor MAI din teritoriu continuă să asigure paza urnei specială, pentru ca toate persoanele care au solicitat să voteze prin această modalitate să-și poată exercita dreptul la vot.

De la începutul procesului electoral, și până la ora 20:00, au fost semnalate 35 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 5 au rămas în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare 2.400 de lei.

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 8 posibile infracțiuni, din care 6 pentru fraudă la vot.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ARAD

 

Fişiere ataşate