09 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Arad

Informare de presă #6

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ARAD

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Arad au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Au fost depuse 5.492 de solicitări de votare cu urna mobilă. 5.334 de alegători au votat, până la această oră, în acest mod.

În cazul urnelor mobile care asigură dreptul la vot al persoanelor private de libertate, respectiv internate în spital, programul de votare s-a prelungit până la ora 23:59.

În cazul unei secții de votare din Vladimirescu, mai multe persoane așteaptă, în incinta secției, să-și exercite dreptul de vot.

De la începutul procesului electoral, și până la ora 22:00, au fost semnalate 38 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 3 au rămas în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare 3.000 de lei.

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 8 posibile infracțiuni, din care 6 pentru fraudă la vot.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, pentru transportul de către președinții secțiilor de votare a dosarelor cu rezultatele votului, buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării.

Totodată, efectivele din teren vor asigura menținerea ordinii și liniștii publice, în contextul unor manifestări spontane, ca urmare a rezultatelor exit-poll-urilor.

Se vor continua activitățile în vederea soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ARAD

Fişiere ataşate